NATIOS Mandle, Celá neloupaná jádra, 1000 g

Tip
Značka: Natios
269 Kč
Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do:
31.1.2022

Mandle jsou superpotravinou bohatou na vitamíny (především B2 a E), vlákninu a minerály (hořčík, draslík a měď). Tyto mandle, původem z USA jsou kvalitním zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale také bílkovin. Mandle jsou společně s pistáciemi druhým nejbohatším zdrojem bílkovin mezi ořechy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle jsou superpotravinou bohatou na vitamíny (především B2 a E), vlákninu a minerály (hořčík, draslík a měď). Tyto mandle, původem z USA jsou kvalitním zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale také bílkovin. Mandle jsou společně s pistáciemi druhým nejbohatším zdrojem bílkovin mezi ořechy.

Makroživiny obsažené v mandlích

  • Bílkoviny (21,2 g ve 100 g)

Jádra mandlí jsou společně s pistáciemi druhým nejbohatším zdrojem bílkovin mezi ořechy. Jsou tak ideální pro každého s potřebou rychlého a snadného doplnění bílkovin.

  • Tuky (49,2 g ve 100 g)

V mandlích lze nalézt velké množství nenasycených mastných kyselin, které jsou tělu velmi prospěšné. Nenasycené mastné kyseliny pomáhají tělu udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi.

  • Sacharidy (21,6 g ve 100 g) a vláknina (12,5 g ve 100 g)

Mandle obsahují relativně velké množství sacharidů, díky čemuž jsou schopny snadno zahnat hlad a dodat velké množství energie. V mandlích lze nalézt také velké množství vlákniny, což je sacharid, který je získáván z rostlinných produktů a je důležitý pro optimální funkci trávicí soustavy.

Vitamíny a minerály obsažené v mandlích

  • Vitamin E (přibližně 25,6 mg ve 100 g - 213 % doporučené denní dávky)

Vitamin E je hlavní antioxidant rozpustný v tucích, který je obzvláště důležitý, jelikož neutralizuje volné radikály vytvářené běžnými metabolickými procesy a také prostřednictvím expozice v životním prostředí.

  • Riboflavin - Vitamin B2 (přibližně 1,1 mg ve 100 g - 79 % doporučené denní dávky)

Látka, která přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. V organismu vykazuje antioxidační aktivitu. Přispívá k normální činnosti nervové soustavy a ke snížení míry únavy a vyčerpání.

  • Další vitaminy skupiny B (Niacin - B3, Thiamin - B1, Folát a Kyselina pantothenová)

Tyto vitamíny mají řadu prospěšných účinků pro lidský organismus, mezi které patří například přispívání k udržování zdravého energetického metabolismu, podpora správného fungování nervového systému, podpora dělení buněk nebo také podpora imunitního systému.

  • Hořčík (přibližně 270 mg ve 100 g - 72 % doporučené denní dávky)

Hořčík je druhým nejrozšířenějším minerálem v našich buňkách a je překonáván pouze draslíkem. Hraje klíčovou roli v různých enzymových funkcích a ve více než 600 biochemických reakcích. 

  • Měď (přibližně 1 mg ve 100 g - 100 % doporučené denní dávky)

Minerál chránící buňky před oxidačním stresem (antioxidant) a také sloužící k podpoře nervového systému a metabolismu.

  • Draslík (přibližně 733 mg ve 100 g - 37 % doporučené denní dávky)

Draslík je nezbytný pro správné využití energie a je důležitým elektrolytickým minerálem potřebným pro všechny svaly v těle, včetně nejdůležitějšího svalu ze všech, srdce.

  • Mangan (přibližně 2,2 mg ve 100 g - 110 % doporučené denní dávky)

Mangan je stopový minerál, který je nezbytný pro metabolismus a antioxidační obranu.

  • Zinek (přibližně 3,1 mg ve 100 g - 31 % doporučené denní dávky)

Zinek je nezbytný minerál pro normální fungování mnoha systémů a orgánů v těle, včetně kosterních, imunitních, neurologických a endokrinních systémů.

Antioxidanty obsažené v mandlích

  • Polyfenoly - slupka jader mandlí

Polyfenoly jsou přirozeně se vyskytující antioxidanty nacházející se v potravinách, jako je ovoce, zelenina, čaj, kakao, ořechy a víno. Polyfenoly bývají spojovány s celou řadou zdravotních výhod, mezi které patří například podpora udržování zdravé hladiny cukru a cholesterolu v krvi, podpora trávení a podpora nervové soustavy.

Způsob použití: 

Doporučujeme jako chutné občerstvení. Mandlová jádra jsou perfektní ingrediencí pro pečení dezertů a cukroví. Můžete si z nich vyrobit také domácí ořechové máslo nebo přidat do smoothie.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 2343 kJ / 579 kcal
Tuky 49,23 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 21,55 g
z toho cukry 4,35 g
Vláknina 12,5 g
Bílkoviny 21,15 g
Sůl 2,5 mg

Složení:

Celá jádra mandlí (100%), neloupaná.

Výrobek může obsahovat lepek, hořčičná semínka, arašídy a jiné ořechy, sezam, sóju a oxid siřičitý vzhledem k balení v zařízení, kde je produkt v kontaktu s výrobky obsahující tyto alergeny.

Skladování: Skladujte na temném, suchém a chladném místě.

Země původu suroviny: USA

Distributor: Natios Health, s.r.o.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení