NATIOS Mandle, Celá neloupaná jádra, 1000 g

Novinka Tip
Značka: Natios
269 Kč
Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do:
14.5.2021

Mandle jsou superpotravinou bohatou na vitamíny (především B2 a E), vlákninu a minerály (hořčík, draslík a měď). Tyto mandle, původem z USA jsou kvalitním zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale také bílkovin. Mandle jsou společně s pistáciemi druhým nejbohatším zdrojem bílkovin mezi ořechy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle jsou superpotravinou bohatou na vitamíny (především B2 a E), vlákninu a minerály (hořčík, draslík a měď). Tyto mandle, původem z USA jsou kvalitním zdrojem nejen nenasycených mastných kyselin, ale také bílkovin. Mandle jsou společně s pistáciemi druhým nejbohatším zdrojem bílkovin mezi ořechy.

Makroživiny obsažené v mandlích

  • Bílkoviny (21,2 g ve 100 g)

Jádra mandlí jsou společně s pistáciemi druhým nejbohatším zdrojem bílkovin mezi ořechy. Jsou tak ideální pro každého s potřebou rychlého a snadného doplnění bílkovin.

  • Tuky (49,2 g ve 100 g)

V mandlích lze nalézt velké množství nenasycených mastných kyselin, které jsou tělu velmi prospěšné. Nenasycené mastné kyseliny pomáhají tělu udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi.

  • Sacharidy (21,6 g ve 100 g) a vláknina (12,5 g ve 100 g)

Mandle obsahují relativně velké množství sacharidů, díky čemuž jsou schopny snadno zahnat hlad a dodat velké množství energie. V mandlích lze nalézt také velké množství vlákniny, což je sacharid, který je získáván z rostlinných produktů a je důležitý pro optimální funkci trávicí soustavy.

Vitamíny a minerály obsažené v mandlích

  • Vitamin E (přibližně 25,6 mg ve 100 g - 213 % doporučené denní dávky)

Vitamin E je hlavní antioxidant rozpustný v tucích, který je obzvláště důležitý, jelikož neutralizuje volné radikály vytvářené běžnými metabolickými procesy a také prostřednictvím expozice v životním prostředí.

  • Riboflavin - Vitamin B2 (přibližně 1,1 mg ve 100 g - 79 % doporučené denní dávky)

Látka, která přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. V organismu vykazuje antioxidační aktivitu. Přispívá k normální činnosti nervové soustavy a ke snížení míry únavy a vyčerpání.

  • Další vitaminy skupiny B (Niacin - B3, Thiamin - B1, Folát a Kyselina pantothenová)

Tyto vitamíny mají řadu prospěšných účinků pro lidský organismus, mezi které patří například přispívání k udržování zdravého energetického metabolismu, podpora správného fungování nervového systému, podpora dělení buněk nebo také podpora imunitního systému.

  • Hořčík (přibližně 270 mg ve 100 g - 72 % doporučené denní dávky)

Hořčík je druhým nejrozšířenějším minerálem v našich buňkách a je překonáván pouze draslíkem. Hraje klíčovou roli v různých enzymových funkcích a ve více než 600 biochemických reakcích. 

  • Měď (přibližně 1 mg ve 100 g - 100 % doporučené denní dávky)

Minerál chránící buňky před oxidačním stresem (antioxidant) a také sloužící k podpoře nervového systému a metabolismu.

  • Draslík (přibližně 733 mg ve 100 g - 37 % doporučené denní dávky)

Draslík je nezbytný pro správné využití energie a je důležitým elektrolytickým minerálem potřebným pro všechny svaly v těle, včetně nejdůležitějšího svalu ze všech, srdce.

  • Mangan (přibližně 2,2 mg ve 100 g - 110 % doporučené denní dávky)

Mangan je stopový minerál, který je nezbytný pro metabolismus a antioxidační obranu.

  • Zinek (přibližně 3,1 mg ve 100 g - 31 % doporučené denní dávky)

Zinek je nezbytný minerál pro normální fungování mnoha systémů a orgánů v těle, včetně kosterních, imunitních, neurologických a endokrinních systémů.

Antioxidanty obsažené v mandlích

  • Polyfenoly - slupka jader mandlí

Polyfenoly jsou přirozeně se vyskytující antioxidanty nacházející se v potravinách, jako je ovoce, zelenina, čaj, kakao, ořechy a víno. Polyfenoly bývají spojovány s celou řadou zdravotních výhod, mezi které patří například podpora udržování zdravé hladiny cukru a cholesterolu v krvi, podpora trávení a podpora nervové soustavy.

Způsob použití: 

Doporučujeme jako chutné občerstvení. Mandlová jádra jsou perfektní ingrediencí pro pečení dezertů a cukroví. Můžete si z nich vyrobit také domácí ořechové máslo nebo přidat do smoothie.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota 2343 kJ / 579 kcal
Tuky 49,23 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 21,55 g
z toho cukry 4,35 g
Vláknina 12,5 g
Bílkoviny 21,15 g
Sůl 2,5 mg

Složení:

Celá jádra mandlí (100%), neloupaná.

Výrobek může obsahovat lepek, hořčičná semínka, arašídy a jiné ořechy, sezam, sóju a oxid siřičitý vzhledem k balení v zařízení, kde je produkt v kontaktu s výrobky obsahující tyto alergeny.

Skladování: Skladujte na temném, suchém a chladném místě.

Země původu suroviny: USA

Distributor: Natios Health, s.r.o.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: