Alce Nero Špagety BIO, 500 g

Kód: PN718
♥ BIO
Značka: Alce nero
69 Kč 61,61 Kč bez DPH
Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Alce Nero špagety se vyrábějí pouze z organické tvrdé (durum) pšenice pěstované v Itálii. Semolinové těsto se připravuje s využitím pramenité vody z Trentinských Alp. Špagety Alce Nero se nikdy nerozvaří a skvěle se hodí k jednoduchým omáčkám na bázi rajčat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Alce Nero Špagety BIO, 500 g

Alce Nero špagety se vyrábějí pouze z organické tvrdé (durum) pšenice pěstované v Itálii. Semolinové těsto se připravuje s využitím pramenité vody z Trentinských Alp. Špagety Alce Nero se nikdy nepřipálí a skvěle se hodí k jednoduchým omáčkám na bázi rajčat.

Způsob přípravy: Na 100 g těstovin - vložte do 1,5 l vroucí vody a přidejte 15 g soli. Doba vaření "al dente": 11 min.

Složení: Bio semolina z tvrdé pšenice, voda.

Nutriční hodnoty  na 100 g výrobku:
Energie 1478 kJ / 352 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 73 g
z toho cukry 3,1 g
Vláknina 2,9 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0 g

Bio certifikátAlergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat: jiné obiloviny obsahující lepek, sóju, hořčici.

Obsah balení: 500 g

Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření.

Právní název: Těstoviny z bio tvrdé pšenice semoliny

Bio certifikát: CZ-BIO-002

Země pěstování pšenice: Itálie

Země mletí: Itálie

Místo výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Itálie


Postup výroby:

Oblast: Pěstitelé Alce Nero pěstují tuto tvrdou pšenici již mnoho let na pozemcích převážně v provinciích Foggia a Bari.

Kultivace: Těstoviny z tvrdé pšenice Alce Nero začínají svou pouť na podzim, kdy je pšenice zaseta. Po zasetí musí pšenice nejméně šest měsíců dozrávat na slunci a ke sklizni je připravena, když má klas intenzivní zlatou barvu.

Příprava: Celá sklizeň je monitorována a kontrolována díky koordinaci partnera Alce nero - Mediterre.bio. Poté ji zpracuje společnost Molino De Vita - další partner značky. Na zelené ploše, daleko od hlavních komunikačních kanálů, mlýn přeměňuje zrno na semolinu pomocí pokročilých technologií a nízkootáčkových mlecích válců, které co nejvíce zachovávají vlastnosti zrna. Nakonec je semolina převezena do Trentina, kde se pramenitá voda z Alp setkává s dovedností výrobců těstovin Felicetti, dalšího partnera Alce Nero, a dává tak život těstovinám, které jsou 100% italské, ekologické a zaručené členy skupiny Alce Nero.

Doplňkové parametry

Kategorie: Těstoviny
Hmotnost: 0.54 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

alce nero logoAlce Nero je značka ekologických zemědělců a zpracovatelů, která funguje od roku 1978. Sdružuje více než 1 000 zemědělců v Itálii a přes 10 000 malých rodinných farem ve Střední a Jižní Americe. Zaměřují se na výrobu a produkci chutných BIO potravin a zároveň respektují půdu a její úrodnost. Upřednostňují ekologické zemědělství, používají nejmodernější agronomické techniky a vyhýbají se syntetickým chemikáliím.

Jejich výrobky mají krátký a jednoduchý seznam ingrediencí, neobsahují konzervační látky a přídatné látky. Alce Nero nabízí široký sortiment potravin pro každodenní použití, včetně těstovin, rýže, rajčatových výrobků, zeleniny, luštěnin, sušenek, džusů, zavařenin, medu, rostlinných nápojů, dětské výživy, čerstvých produktů, mražených výrobků, zmrzliny a ekologických Fairtrade produktů pocházejících z Latinské Ameriky.

Společnost Alce Nero je od svého založení průkopníkem na trhu s biopotravinami a prosazuje odpovědné a udržitelné zemědělské postupy. Spolupracuje se zemědělci, kteří jsou hnací silou jejího poslání, a pokračuje v inovacích a rozšiřování ekologického zemědělství v Itálii.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Itálie